19 Temmuz 2012 Perşembe

Apple'dan Yeni Bir Transfer!



 
 
 
Geçtiğimiz günlerde Apple, Trinity APU'nun geliştirilmesinde oldukça önemli bir rol oynayan AMD çalışanı John Bruno'yu arasına aldı.

LinkedIn profili aracılığıyla Apple'da çalışmaya başladığını duyuran Buruno'nun görevi 'Sistem Mimarı' olarak tanımlanmış durumda. Fakat eski AMD mühendisinin Apple'daki görevleri hakkında net bir açıklama yapılmadı.  Bruno'nun Apple'da AMD'dekine benzer bir görev üstleneceğine dair söylentiler bulunuyor. Bu söylentiler, Apple'ın masaüstü ve mobil ürünlerinde de kendisine ait işlemcileri kullanmaya başlayacağı dedikoduları beraberinde getiriyor. Şirket, Ax serisi işlemcileri akıllı telefon ve tabletlerinde kullanmaya başlayarak çoktan bu yolda ilerlemeye başlamıştı. Apple'ın bilgisayarların da kendi işlemcilerini kullanmaya başlayacağına dair dedikodular ise John Bruno'nun işe başlamasıyla tekrar gündeme gelmiş oldu. 

Bruno'nun Apple'ın işlemci üretimine başlaması ile bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmese de Trinity APU projesi ile edindiği başarı ve tecrübenin Apple için oldukça önemli olduğu kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder